به طور دقیق و شفاف هنوز عامل ایجاد سرطان تخمدان شناسایی نشده است. همانطور که در عوامل خطر سرطان تخمدان بیان شد، ما برخی از عوامل را شناسایی کردیم که احتمال ابتلا به سرطان تخمدان اپیتلیال را افزایش میدهند. در مورد علل سرطان تخمدان نظریه های زیادی وجود دارد. برخی از آنها از مشاهده مواردی که خطر ابتلا به سرطان تخمدان را تغییر می دهند حاصل شده است. به عنوان مثال، بارداری و مصرف قرصهای ضد بارداری هر دو خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش میدهند. از آنجا که هر دو این موارد تعداد دفعات تخمک گذاری توسط تخمدان را کاهش می دهند. برخی از محققان فکر میکنند که ممکن است رابطهای بین تخمک گذاری و خطر ابتلا به سرطان تخمدان وجود داشته باشد. همچنین بستن لوله و برداشتن رحم خطر ابتلا به سرطان تخمدان را کاهش میدهد.
تغییرات ژنی مربوط به سرطان تخمدان
تحقیقات در درک ناهنجاریهای ژنتیکی مرتبط با سرطان پیشرفت چشم گیری داشته است. ماده ژنتیک یا DNA یک ماده شیمیایی است که دستورالعملهای سلول را صادر میکند. منشا ماده ژنتیک فرزندان، والدین هستند. که به این دلیل است که فرزندان مشابه والیدن خود هستند. تغییرات در ماده ژنتیک زمینه لازم برای توموری شدن را فراهم میکند. با تغییر در ماده ژنتیک سلول، سرعت رشد سلول افزایش پیدا میکند و به اصطلاح توموری میشود.
برای مشاوره آنلاین کلیک کنید.

جهش های ژنتیکی مورثی
بخش کوچکی از سرطانهای تخمدان در زنان به دلیل وجود جهشهای ارثی بروز پیدا میکنند. جهش در ژن های BRCA1 و BRCA2 و ژنهای مرتبط با سایر سندرمهای خانوادگی مانند PTEN، STK11، MUTYH خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش میدهند. آزمایشهای ژنتیکی میتوانند جهشهای مرتبط با این سندرمهای ارثی را تشخیص دهند. اگر زمینه فامیلی برای سندرمهای مذکور وجود دارد، نیاز است که وضعیت ژنتیکی فرد توسط متخصص ژنتیک ارزیابی شود. در صورتی که متخصص تشخیص دهد که زمینه وراثتی در فرد بالا است برای ارزیابیهای دقیقتر تست ژنتیکی را تجویز میکند که خطر ابتلا به سرطان در فرد مشخص شود.
تغییرات ژنتیکی اکتسابی
بیشتر جهشهای مربوط به سرطان تخمدان ارثی نمیباشد. بلکه در طول زندگی بروز پیدا میکنند که به این نوع، جهشهای اکتسابی گفته میشود. در بعضی از سرطانها این نوع جهشها که منجر به ایجاد سرطان میشوند، ممکن است در اثر تشعشع یا مواد شیمیایی سرطان حاصل شوند. اما هیچ مدرکی برای این امر در سرطان تخمدان وجود ندارد. تا به حال مطالعات نتوانستند که به طور خاص هر ماده شیمیایی موجود در محیط یا رژیم های غذایی ما را با جهشهایی که باعث سرطان تخمدان می شوند، ارتباط دهند. از این رو علت اکثر جهش های اکتسابی ناشناخته مانده است. بیشتر سرطانهای تخمدان جهشهای اکتسابی مختلفی دارند. تحقیقات نشان داده است که آزمایش برای شناسایی جهشهای اکتسابی در سرطانهای تخمدان مانند ژن مهارکننده تومور TP53 یا انکوژن HER2 می تواند به پیش بینی بهبود سرطان کمک کند. نقش این آزمونها هنوز قطعی نمیباشد و تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.
منبع
https://www.cancer.org/cancer/ovarian-cancer/causes-risks-prevention/what-causes.html