صفحه اصلی – انواع سرطان – سرطان پستان – زندگی در سایه سرطان پستان – سرطان پستان پیشرفته – کنار آمدن با ابتلا به سرطان پستان پیشرفته
برنامهریزیها
تعیین اولویتهای زندگی و برنامهریزی برای انجام آنها به بهبود وضعیت و در اختیار گرفتن مدیریت اوضاع به فرد بیمار کمک میکند. فرد ممکن است که در مورد مسائل مهم و غیر مهم با بقیه مشورت و در مورد نحوهی گذراندن اوقات خود تصمیمگیری کند. برخی از برنامههای آیندهی فرد بیمار ممکن است منطقی و ممکن نباشد. اما برخی کارها که قبلا زمان لازم برای آن در دسترس نبود، میتواند در اولویت قرار بگیرد.
عواطف مذهبی
بعضی از افراد دارای عواطف مذهبی هستند که یک دلگرمی برای شرایط موجود میباشد. ممکن است صحبت کردن با افراد زیر به فرد کمک کند:
- مبلغ دینی
- فرد دینی در بیمارستان
- مرجع تقلید
تغییرات فیزیکی
سرطان پیشرفته پستان ممکن است باعث ایجاد مشکلات جسمی شود که مشورت با تیم پزشکی به مواجهه با این مشکلات کمک میکند.
خستگی
امکان دارد بیمار مدت طولانی احساس خستگی و بیحالی کند، به خصوص زمانی که تحت درمان باشد.
روابط جنسی
مشکلات عاطفی و جسمی بیمار میتواند بر روی ارتباطات و روابط جنسی او اثر بگذارد.
ترس و اضطراب
احساس ترس یا وحشت گاهی اوقات امکان دارد طاقت فرسا باشد. راه کارهایی برای بهبود این مشکلات وجود دارد.
علائم یائسگی
اگر بیمار هنوز در دوران پیش از یائسگی باشد، درمانهایی برای عدم ترشح هورمون استروژن تجویز میشود که منجر به توقف قاعدگی میشود. براساس نوع دارو تجویز شده یائسگی میتواند به صورت موقت یا دائم باشد. علائم قاعدگی مثل گرگرفتگی و تعریق به سختی قابل کنترل هستند. دکتر و پرستار فرد بیمار دربارهی علائم یائسگی با بیمار مشورت و انتظاراتی که باید فرد از بیماری و روند درمانی داشته باشد، مطلع میکنند.
احساسات فرد بیمار
این مورد بسیار مهم است که فرد بیمار احساس خوبی داشته باشد و اگر فردی مشکلی داشته باشد باید با دکتر و پرستاران خود درمیان بگذارد تا آن مشکل تحت کنترل قرار گیرد.
کنار آمدن با مشکلات مالی
ممکن است بیمار برای درمان سرطان هزینههای اضافی پرداخت کند. ولی پرستاران و پزشکان به بیمار اطلاعاتی را در زمینه موسسات خاص برای حمایت مالی معرفی میکنند. مددکاران اجتماعی به بیماران دربارهی مزایا یا روشهای مختلف دریافت کمکهای مالی مشورت میدهند.
چه کسی میتواند کمک کند
بیمار میتواند از بیمارستانها و پزشکان عمومی کمکهای عاطفی و عملی بگیرد. همینطور بیمار میتواند از خیریهها برای حمایت مالی کمک و پشتیبانی بگیرد.
روزهای آخر زندگی
طبیعی است که بیمار بخواهد بداند در روزها و هفتههای آخر زندگیاش چه اتفاقهایی قرار است رخ دهد و بیمار میتواند انتخاب کند در روزهای آخر کجا باشد و چه کسی از او مراقبت کند.